Perlawanan bolasepak bagi merebut juara Kumpula A Sea Games 2011 antara Malaysia dan Indonesia akan diadakan pada 8:00mlm waktu Malaysia.

Indonesia telah pun melangkah ke separuh akhir setelah menang kesemua perlawanan didalam kumpulan maut ini.Cuma perlawanan ini adalah bagi menentukan siapakah juara kumpulan A yang akan menentang naib juara kumpulan B.Bagi Malaysia, sekurang-kurangnya seri bagi melayakkan diri ke separuh akhir.Kekalahan Malaysia akan memberi peluang kepada Singapura sekirannya pasukan Singapura dapat mengalahkan Thailand dengan jaringan lebih dari 5.

Perlawanan ini dijangka akan menjadi hangat dan ditunggu-tunggu oleh kedua-dua penyokong bagi mengenang semula perlawanan akhir Piala Suzuki yang telah diadakan pada tahun lepas dimana pasukan Malaysia telah menjadi juara setelah mengalahkan Indonesia dengan aggregat 4-2.

Tetapi kali ini kedua-dua pasukan diterjui oleh pemain dibawah U-23.Walaubagaimanapun perlawanan ini pasti menarik perhatian kedua-dua negara.

{ 0 comments }

Live streaming Malaysia vs Australia

by din.my on October 6, 2011 · 0 comments

in Umum

Esok (Jumaat – 7 October 2011) jangan lupa perlawangan persahabatan antara Malaysia dan Australia yang akan diadakan di Australia.Siaran langsung akan diakan di Astro Arena.
Tapi kalau yang tak sempatĀ  balik sempat main kul 5:00 petang boleh tengok online streaming.

{ 0 comments }

Live streaming Malaysia vs Liverpool

July 15, 2011

Semenjak tiada siarang langsung perlawanan persahabatan antara Malaysia vs Arsenal tempoh hari dimana-mana TV tempatan termasuk Astro, jadi terpaksa mencari alternatif lainĀ  untuk menonton aksi pasukan Malaysia.Jadi esok sekali lagi perlawanan persahabatan antara Malaysia vs Liverpool di Bukit Jalil yang akan diadakan pukul 5:45 ptg.Ada yang kata ada siaran langsung di Astro dichannel 817, tapi [...]

Read the full article →

Kenaikan harga langganan Astro tidak diluluskan

July 2, 2011

Baru-baru ni kita dikejutkan dengan cadangan pihak Astro untuk menaikkan lagi caj langganan mereka.Ramai yg menentang kenaikan caj ni sampai ada NGO yang mencadangkan supaya memboikot sahaja Astro.Saya pun tak tau camner nak boikot.Kalau nak boikot terus potong jer la kot. Nasib tak potong hari tu.Kalau potong rugi lah sebab kabinet tak luluskan kenaikan caj [...]

Read the full article →

Tahniah Harimau Malaya kalahkan Taiwan 2-1

June 30, 2011

Tahniah diucapkan kepada pasukan bolasepak Malaysia yang telah menewaskan pasukan Taiwan 2-1 dalam aksi kelayakan World Cup yg telah diadakan pada 29hb Jun lepas. Walaupun aksi bagi saya agak tidak memuaskan hati berbanding perlawangan antara Harimau Muda dengan pasukan Lubnan tempoh hari tetapi kemenangan ini adalah sebagai penyuntik semangat bagi meneruskan pejuangan perlawanan timbal-balik di [...]

Read the full article →

Bolasepak – Malaysia vs Hongkong

June 4, 2011

Bolasepak perlawanan persahabatan antara Malaysia dan Hongkong bagi persiapan pusingan kelayakan Piala Dunia berakhir sekadar seri 1-1 malam tadi.Gol Malaysia telah dijaringkan oleh Abd Hadi iaitu penyerang Terengganu yang ketika ini penjaring terbanyak Liga Super. Diharap pasukan Malaysia dapat bangkit segera untuk mengekalkan prestasi seperti pasukan yang menjuarai Piala Suzuki.

Read the full article →

Kejadian tanah runtuh di Hulu Langat menyedihkan

May 22, 2011

Kejadian tanah runtuh di Hulu Langat yg melibatkan rumah anak yatim sungguh menyayat hati.Difahamkan seramai 16 org terkorban dalam kejadian itu.Ada yg patah tangan, kaki dan ada yg masih dalam rawatan.Dikesempatan ini saya ingin mendoakan agar mereka yg pergi moga rohnya ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.Kepada adik-adik yg berada dlm rawatan agar cepat sembuh. Berikut [...]

Read the full article →

Pakej iPhone4 dari Celcom

May 7, 2011

Minggu lepas Celcom telah melancarkan pakej iPhone4 mereka bagi pasaran retail customer buat kali pertamanya.iPhone 4 yg ditawarkan adalah termasuk iPhone4 yang berwarna putih yg mana baru sahaja diperkenalkan.Walaupun Celcom dikira lewat berbanding dengan pesaingnya seperti Maxis dan DiGi tetapi pakej yg ditawarkan tidak kurang hebatnya. Dengan pakej Exec98 + iPhone4 16GB, harga iPhone4 plus [...]

Read the full article →

Saham bank rakyat masih dibuka

April 29, 2011

Pagi tadi saya ambil kesempatan bercuti ni ke Bank Rakyat untuk tambah sikit saham yang ada.Sebelum ni pernah pergi tapi masalahnya org beratur sampai keluar.Jadi ingatkan hari ni dah reda tapi sangkaan saya salah sebenarnya masih ramai lagi org Malaysia ni berpusu-pusu nak masuk saham Bank Rakyat. Kecewa betul.Tapi tak per minggu ingat nak pegi [...]

Read the full article →

Hari-hari terakhir penghantaran Borang E LHDN

April 29, 2011

Hari ni adalah hari-hari terakhir bagi mereka yg kena declare pendapatan bercukai ke LHDN bagi individu.Saya baru 2 hari lepas hantar dengan menggunakan e-filling.Tahun ni masuk kali ke-4 saya guna e-filling.Memang mudah dan cepat.Semua pengiraan automatik dikira.Just masuk figure jer. Tapi masih ada jugak hari ni kawan saya yg baru nak tercari-cari Borang EA iaitu [...]

Read the full article →

White iPhone 4 dah berada dipasaran

April 29, 2011

Rasa ramai yg tertunggu-tunggu dengan iPhone 4 warna putih ni.Mungkin sebab warna yg nampak solid bila warna putih.Nampak bersih.Putih tu kan bersih. Sekarang iPhone 4 Putih dah ada kat pasaran.Tapi tu dekat US lah.Kat Malaysia belum sampai lagi.Kalau di Malaysia mungkin kena tunggu lagi 2-3 bulan baru ada. Jadi kena sabar lagi la sesapa yg [...]

Read the full article →